2009-07-21 16:38:17• hírek • Szatmar.ro

Harmincegyedik a Liga1

A Premier League a legerősebb a világon, az NB1 a 79. helyen található.

A labdarúgás történelmével és statisztikáival foglalkozó IFFHS szervezet ezúttal is összeállította a fél éves rangsorát a nemzeti bajnokságról és ezúttal is az angol Premier League végzett az élen. A román Liga1 a 31., a magyar NB1 pedig a 79. helyen végzett.

A szervezet honlapján leszögezi, hogy a versenynaptár eltérései miatt júliusban a dél-amerikai és a nyugat-ázsiai országok jobban, a kelet- és észak-európaiak pedig kissé rosszabbul szerepelnek.

Nem tudni, hogy ennek köszönhető-e, de a román Liga1 a 31. helyen található, Szaúd-Arábia és Líbia mögött, de Izrael, Korea és az Egyesült Államok előtt. A magyar NB1. jóval hátrább, a 79. helyet foglalja el, közvetlenül Bulgária, Horvátország és Lengyelország mögött, de Szerbia és Ausztria előtt.

Az IFFHS szerint Angliát Brazília és Argentína követi az élen, majd Német-, Spanyol-, Olasz- és Franciaország következik. Mindenképp meglepő Ukrjana kilencedik helye, akárcsak az, hogy az első tízben hat európai mellett négy dél-amerikai pontvadászat helyet kap.

Ami a különböző kontinenseket illeti, Ázsiában Japán (összességében a 12.), a CONCACAF zónában Mexikó (17.), Afrikában Nigéria (21.), Óceániában pedig Új-Zéland (102.) a listavezető.

Az első tíz helyezett:
1. Anglia
2. Brazília
3. Argentína
4. Németország
5. Spanyolország
6. Olaszország
7. Franciaország
8. Chile
9. Ukrajna
10. Paraguay
31. Románia
79. Magyarország

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: